Copy
Meer over onze nieuwe productie!
Inter Nos toneel Den Haag

Gelukkig nieuwjaar!

Ja, het nieuwe jaar is weer begonnen. Wij wensen al onze bezoekers en donateurs het allerbeste voor 2013.
Het is een nieuw jaar, waarbij de verwachtingen nogal somber zijn. Meer reden voor ons van Inter Nos om er stevig tegen aan te gaan. In tijden van crisis hebben mensen namelijk juist meer behoefte aan ontspanning.
Wij doen ons best voor u!Een aangekondigde moord

Een moord is eigenlijk nooit leuk. Maar toch vormt het de bron van veel ontspanningslectuur, films en toneelstukken.
De Britse schrijfster Agatha Christie lustte er wel pap van. Wij zullen op 5, 6 en 7 april haar toneelstuk ‘De aangekondige Moord’ vertolken. Het speelt in een landhuis in een Engelse negorij en tot het eind zal het spannend blijven wie de dader is.
De voorstelling is als vanouds in buurtcentrum ‘De Kruin’, Acaciastraat 178a:

  • op vrijdag 5 en zaterdag 6 april om 20:00 uur,
  • op zondag 7 april om 14:00 uur.

‘Sinternos’ in Fahrenheitstraat en Thomsonlaan

Sinterklaas bestaat eigenlijk helemaal niet. Maar kinderen denken van wel. Dat komt bijvoorbeeld door onze eigen Sinterklaas, die graag voor Inter Nos in actie komt. Op 5 december heeft de Goedheiligman de Fahrenheitstraat en Thomsonlaan bezocht. In Halfords kregen kinderen prijzen uitgereikt voor de kleurplaten die ze hadden ingeleverd.

In de uitleen

Sinterklaas is niet de enige gelegenheid dat een beroep op ons wordt gedaan.  Zo bezoeken we jaarlijks Villa Pardoes voor het geven van workshops.
Maar los hiervan zijn twee van onze leden ook elders actief geweest. Jan Koet speelde in een ‘scripted reality-drama’ op Net 5Zijn bescheiden relaas tref je hier aan.
Ook Eduard Bekker liet zich niet onbetuigd. Vooruitlopend op de Internationale Dag van de Democratie speelde hij voor Prodemos op 14 september tijdens de Nacht van de Dictatuur voor rechter in een showproces. Het speelt in de toekomst, als de wereldheerser een computer blijkt te zijn. Het was een succes: het publiek dacht dat Eduard van beroep ook echt rechter was.

Nieuwe leden

Maar misschien nog het meest spectaculair was het ‘onzichtbaar’ theater, wat ons meteen een nieuw lid opleverde: Pascal Korving.
Hij won de eerste eerste prijs van de Fahrenheit Kunstroute. De uitreiking ging gepaard met een niet als zodanig aangekondigd toneelstukje, waar twee van onze acteurs met mekaar over het schilderij in discussie gingen. Dit liep quasi zo uit de hand, dat het winnende kunstwerk leek te gaan sneuvelen, waarom Pascal uiteraard protesterend in actie kwam.
Je ziet hem
hier links op de foto met Internos-acteurs Angelique Jansen en Herman Poelsma. Pascal was zo onder de indruk van wat je met toneel kunt bereiken, dat hij zich spontaan heeft aangemeld.
Maar we hebben dit jaar meer nieuwelingen: Ook hebben wij een nieuwe regisseur: na twee succesvolle producties onder bezielende leiding van Peter Peeters, hebben wij buurtbewoner Klaas van Dorp bij de arm genomen, die over onze nieuwe productie een duidelijk visie heeft.


Word lid van De Kruin

Tot slot willen wij niet vergeten om te zeggen dat we erg blij mogen zijn met De Kruin. Dit buurtcentrum aan de Acaciastraat is al jaren ons ‘thuishonk’. Hier repeteren we en hebben wij ook onze voorstellingen. Daarom is het belangrijk dat De Kruin zo veel mogelijk haar eigen broek kan ophouden. Dat kan met uw steun. Op de website DeKruin.nl vind je een een formulier dat je kunt downloaden en invullen om lid te worden. De contributie bedraagt € 10,50 per jaar, maar het mag ook meer zijn.


Download onze bureaukalender

Dan kun je de data van onze nieuwe voorstelling makkelijker onthouden.

> Download hier de kalender

Wij hopen u er op 5, 6 of 7 april graag te zien bij onze voorstelling!

Copyright © 2013 Inter Nos, All rights reserved.