SPELERS
(m/v - alle leeftijden)

Zijn altijd welkom!
Ervaring aanbevolen, maar niet vereist.

(advertentie)
Inter Nos Den Haag
De waarheid over de afkomst van hun adoptiekind doorbreekt de rust in het vreedzame gezinnetje.

Jan Koet speelt mee in docudrama

‘Uitgeleend’ aan Net5

Onze leden spelen wel vaker ‘buiten de deur’. Zo heeft Jan Koet een bijdrage geleverd aan een gespeelde documentaire in een televisieserie van Net5: ‘Achter Gesloten Deuren’.

‘Scripted reality’ heet deze aanpak. Wat je ziet is gespeeld, maar wel gebaseerd op ware verhalen.
Deze aflevering, die te zien was op Net5 op maandag 8 oktober, handelt over een gezin met een adoptiekind uit Nicaragua. Zij wordt nieuwsgierig naar het land van haar ouders en haar ouders willen er graag met het haar heen. Totdat blijkt dat ze als kind is ontvoerd om via een kindertehuis ter adoptie te worden aangeboden.

Jan Koet speelt hier voor de vader, die dit verborgen wil houden voor zijn dochter en de belofte om naar Nicaragua te gaan probeert te omzeilen (“Doe eerst nog maar goed je best op school”).

Het is duidelijk: hier ontstaat spanning in het gezin en conflicten. Een mooie uitdaging voor een amateurtoneelspeler. Want in een rol als deze is enige theatrale overdrijving niet gewenst: je moet zo levensecht mogelijk overkomen, opdat de mensen haast gaan denken dat ze naar ‘echte’ documentaire kijken.

Lees hieronder de ervaringen van Jan met zijn auditie:

Internos Toneel Den Haag

‘Achter Gesloten Deuren’ -
achter de schermen

Een van de aardige dingen van lid zijn van een toneelvereniging is dat de vereniging wel eens verzoekjes van buitenaf krijgt voor een acteur. Verzoekjes om voor Sint of Kerstman te spelen zijn er ieder jaar wel en dat is natuurlijk goed nieuws voor de kas. In mei verzorgde Internos nog een vrijgezellenfeestje en eerder een workshop voor kinderen in Villa Pardoes.

> Lees hier verder