SPELERS
(m/v - alle leeftijden)

Zijn altijd welkom!
Ervaring aanbevolen, maar niet vereist.

(advertentie)
Inter Nos Den Haag
De filmset pauzeert bij de achteruitgang van Yab Yum aan de Spuistraat. De man met het Chewbacca-uiterlijk onder de tag ‘ATB’ speelde voor uitsmijter. Hij kwam me bekend voor.

Figureren in Yab Yum

Inter Nos Den Haag
Eduard bij de achteruitgang van Yab Yum.

Via wie het gekomen is, weet hij niet, maar Eduard kreeg zomaar een verzoek of hij wilde figureren voor een nieuwe episode van het kwaliteitsdrama ‘Overspel’, die voorjaar 2015 op televisie zal gaan verschijnen.

De opnames waren op 6 mei 2014 in het ooit zo gerenommeerde luxe-bordeel Yab Yum. In het holst van de nacht moest hij zijn bed uit om tijdig op de set in Amsterdam te verschijnen, voorzien van een forse rolkoffer met drie kostuums, want die moest hij meenemen omdat de scènes zich in verschillende tijdsperioden afspeelden.
Hij kreeg hier een bescheiden vergoeding voor, maar vond deze dag alleszins waard. Zijn rol was om in elke scène in gesprek te zijn met een ander figurante in de rol van luxe-prostituée.

Nu is het al voor Eduard geen dagelijkse kost om in een privé-huis met een prostituée te converseren (dat beweert hij tenminste). “Maar nog vreemder is dit te doen, terwijl er op de bar, pal boven je vier jonge meiden topless staan te dansen. Eerlijk gezegd lijkt mij dit in werkelijkheid tamelijk genant - vooral voor de dames in kwestie. Zou het echt zo zou zijn geweest in Yab Yum?”
“De vier jonge meiden die daar de hele dag in touw waren, kwamen uit Italië, Spanje, Finland én Nederland. Jammer dat fotograferen niet was toegestaan, want het was wel een apart gezicht.”  Daarop zullen we dus even moeten wachten tot voorjaar 2015...

Inter Nos Den Haag
De barruimte gezien vanuit het punt waar Eduard het grootste deel van de dag heeft gefigureerd. En pal bovenop de bar een topless danseres...

“Een van de zogenaamde meiden van plezier en teven mijn gesprekspartner was een meisje uit Nigeria. Heel christelijk. Toen ze kwam om te figuren had geen flauw idee van haar rol...”