SPELERS
(m/v - alle leeftijden)

Zijn altijd welkom!
Ervaring aanbevolen, maar niet vereist.

(advertentie)
Inter Nos Den Haag
Foto: Gary van der Heemst

Een Waterdicht Idee

Komedie met kluchtige types

Toneelgroep Inter Nos speelde ‘Een waterdicht idee’ van Lieke M. de Groot Regie: Peter Peeters Gezien: 11 maart in Wijkgebouw de Kruin

Inter Nos blijft een kweekvijver voor jong talent, onder toezicht van een paar oudgedienden. Deze komedie met kluchtige types vormde daarvoor prima spelmateriaal waar ook het publiek veel plezier aan beleefde. Eventueel gebrek aan ervaring werd daarbij ruimschoots goedgemaakt door het enthousiasme van de spelers, die meteen de nodige podiumervaring op konden doen.

Er waren regelmatig heel leuk gespeelde scčnes te zien met aardige regievondsten, maar door teksthaperingen, matig tempo en verkeerde timing bleef het geheel vaak trekken. In een komedie als deze moet sneller op elkaar gereageerd worden en is tekstkennis essentieel. Om vaart en spanningsboog er in te houden had zeker na de pauze veel geschrapt kunnen worden in de afwerking van de plot jes.

De zaalruimte werd uitstekend benut door in de lengte een ruim en fraai vormgegeven decor te creëren van de receptie en ontvangsthal van een afslank- en verjongingscentrum. Het centrum biedt natuurlijk voornamelijk nepproducten om de gasten, die allemaal hun eigen verborgen motieven hebben, zo veel mogelijk geld afhandig te maken.
Uiteindelijk krijgt iedereen wat hem toekomt.

De verschillende typetjes waren leuk uitgewerkt en werden redelijk volgehouden, maar de regie had geen keuze kunnen maken tussen kluchtig en naturel spel, waardoor opportunistische taferelen ten koste gingen van samenhang en balans.
De kleding was goed verzorgd, hoewel soms erg carnavalesk in kleur en stijl.

Ondanks de ‘kinderziektes’ een vermakelijke voorstelling waaraan duidelijk met plezier en gevoel voor details is gewerkt.

Gary van der Heemst
Haghespel, jaargang 6, nummer 3, april 2011