SPELERS
(m/v - alle leeftijden)

Zijn altijd welkom!
Ervaring aanbevolen, maar niet vereist.

(advertentie)

Het is maar geld (2014)

Inter Nos Den Haag
Alle acteurs van ‘Het is maar Geld’. Boven v.l.n.r.: Angelique Jansen, Yvonnen van Leeuwen, Jan Koet, Marous Meijboom, Marije Borgman, vooraan v.l.n.r. Ali Molenaar, Katelijne Kamp en Herman Poelsma.
Foto: Irina Zhelnina

Jazeker, wij hebben van 24 tot en met 26 oktober weer een fraaie productie opgevoerd in de grote zaal. Dit keer was dat de komedie ‘Het is maar geld’ van de Britse acteur en toneelschrijver Peter Coke.

24, 25 en 26 oktober 2014

Bas van Halen heeft na zijn overlijden een grachtenpand in Amsterdam, vol met antieke meubelen, nagelaten aan de twee vrouwen waarmee hij getrouwd is geweest, Kate en Jane.
De dames leven daar in goede verstandhouding samen met Flip, de zoon van Kate.

Rose, een stokoude huishoudster die alles mag zeggen wat ze denkt - en dat dan ook doet- zorgt al heel lang voor deze vreemde familie.

Smaragden

Kate en Jane hebben grote financiële problemen en helaas krijgt Flip zijn vaderlijk erfdeel pas als hij veertig wordt en kan dus nog niet bijspringen. Een zuster van Bas is pas overleden en heeft Kate en Jane een stel Indiaanse smaragden nagelaten. De vrouwen willen de smaragden verkopen zodat ze de meest dringende schulden kunnen afbetalen, want er wordt al met de deurwaarder gedreigd!

Inter Nos Den Haag
De slotscène.

Cheque

In de krant hebben ze een advertentie van een juwelier gelezen en daar is Jane nu met de smaragden naar toe. Een andere handelaar (Koopmans) is overal in geïnteresseerd en wil graag een kijkje komen nemen bij de dames thuis. Hij betaalt tweehonderd euro voor een set vazen, maar loert op het overige antiek en als hij iets hoort over smaragden, denkt hij een grote slag te kunnen slaan. Hij geeft de dames een cheque als optie, wanneer ze deze willen verkopen.

Derde echtgenote

Kate en Jane voelen zich diep ongelukkig.
Om Koopmans te dwingen zijn geld terug te nemen verzinnen ze een derde mevrouw die met hun vroegere echtgenoot getrouwd is geweest. Zij is mede-eigenaar van de juwelen en zij heeft al een hoger bod geaccepteerd. Koopmans komt dan direct weer met een cheque van hetzelfde bedrag op de proppen.
En dan verschijnt er nog een schatrijke kennis die naar het buitenland gaat en haar geld in juwelen wil omzetten.

Wanneer Kate en Jane dan nog horen dat Flip in ’t geheim getrouwd is met een jonge dame, is de verwarring tot het kookpunt gestegen.

De hilarische zoektocht naar een oplossing is goed voor menig absurde panieksituatie.

Dat was weer een avond of middag genieten!

Internos Toneel Den Haag

De foto’s van Irina Zhelnina

Een bescheiden selectie van de foto’s die Irina Zhelnina van onze voorstelling heeft gemaakt.

> Lees hier verder