SPELERS
(m/v - alle leeftijden)

Zijn altijd welkom!
Ervaring aanbevolen, maar niet vereist.

(advertentie)
Inter Nos Den Haag
De hele toneelploeg en assistentie: boven v.l.n.r.: Frank Kielbaey, Angelique Jansen, Marlous Meijboom, Jan Koet, Eduard Bekker, Ali Molenaar.
Beneden v.l.nr.: Anita Koet, Thea Langenberg, Carola Poley, Katelijne Camp, Anja Meerkerk, Herman Poelsma en regisseur Klaas van Dorp.
Foto: Bert van Dijk

Stroomopwaarts

Inter Nos Den Haag
Dit was onze affiche, getekend door Roxanne de Koning.

Na het succes van ‘De aangekondigde moord’ hebben we gekozen voor een stuk van Alan Ayckbourn genaamd ‘Stroomopwaarts’. Het stuk is van 22 t/m 24 november 2013 opgevoerd.

22, 23 en 24 november 2013 in wijkgebouw ‘De Kruin’, Den Haag
Inter Nos Den Haag
Zolang het decors nog niet klaar was, was het fors improviseren geblazen.

Twee echtparen gaan met elkaar op vakantie waarbij de nodige relatieperikelen de revue passeren en irritaties onvermijdelijk zijn. Nu blijkt het ook niet goed te gaan met het bedrijf van de mannen, zodat er van vakantie maar weinig sprake is.

Inter Nos Den Haag
Om alvast iets van de sfeer op een boot te ervaren hebben we op zaterdag 7 september een teambuildingvaartocht gehouden in het Westland. Het betekende sterk op mekaar aangewezen zijn voor de foerage, de roergang, het teweerstellen tegen mogelijk naderende regen- en onweerbuien, ondieptes, riet in de schroef en uitvallende motoren. We hebben het allemaal weten te doorstaan.

Boot

Het stuk speelt zich af op een boot, waardoor je elkaar snel voor de voeten loopt! De boot strandt, maar gelukkig is er hulp in aantocht. Of deze hulp uiteindelijk goed uitpakt? Dat is de vraag…

Internos Toneel Den Haag

Stroomopwaarts - zondag 24 november

Impressie van de voorstelling van zondag 24 november 2013.
De foto’s zijn van Bert van Dijk.

> Lees hier verder
Internos Toneel Den Haag

Stroomopwaarts - reacties

Reacties op het prikbord tijdens en na de voorstelling.

> Lees hier verder

MEDIA-AANDACHT & Recensies

Internos Toneel Den Haag

Stroomopwaarts

Terreur en grof geweld. En dat op een doorsnee zaterdag in november in De Kruin. De emoties lopen hoog op en toch steekt niemand een vinger uit. Integendeel, er wordt hartelijk gelachen.

> Lees hier verder

Karikaturen met gevoelige trekjes.

Alan Ayckbourn staat bekend om zijn schijnbaar normale personages, meestal echtparen, die door extreme omstandigheden hun ziel blootleggen in heftige conflicten, gecombineerd met een wrange onderliggende humor. Ander kenmerken zijn de vaak vreemde of vervreemdende decors. Zo ook in deze komedie, waarin twee echtparen een boottochtje maken, letterlijk stroomopwaarts en tegen beter weten.

> Lees hier verder
Internos Toneel Den Haag

De Kruin, basis van de toneelgroep uit de Bomenbuurt

Het was wegens de presentatie van de renovatieplannen van ons winkelgebied, dat ik me in het najaar van 2010 had vervoegd in De Kruin. Onderweg naar de koffiebalie werd ik door een onbekende dame aangeschoten, die deel bleek uit te maken van een toneelgezelschap, dat diezelfde avond bijeen was in de kleine vergaderzaal. Of ik alsjeblieft mee wilde doen met hun nieuwe productie: ze misten nog iemand voor een van de hoofdrollen!

> Lees hier verder

‘De Boomgaard’, nieuwsmedium van de Haagse Bomenbuurt heeft in haar septembernummer aandacht aan onze nieuwe productie besteed. Hieronder vind je de verslagen:

Komedie in De Kruin

Vijf vrouwen zitten op een woensdagavond begin juli om een tafel in de kleine vergaderzaal van de Kruin. Ze hebben allemaal een kop thee voor zich en een tekstboekje. De sfeer is geanimeerd; ze lachen veel. Het zijn acteurs van het toneelgezelschap Inter Nos, dat wekelijks repeteert in De Kruin en daar ook twee keer per jaar uitvoeringen verzorgt.

> Lees hier verder
Internos Toneel Den Haag

Regisseur Klaas van Dorp

Klaas van Dorp is als drama-docent opgeleid en werkt veel met jongeren. Dit is zijn tweede productie met volwassenen. Ook de vorige InterNos-voorstelling, De Aangekondigde Moord van Agatha Christie, heeft hij geregisseerd.

> Lees hier verder
  • Het septembernummer van ‘De Boomgaard’.
    Bekijk of Download dit document.