SPELERS
(m/v - alle leeftijden)

Zijn altijd welkom!
Ervaring aanbevolen, maar niet vereist.

(advertentie)

De Kruin, basis van de toneelgroep uit de Bomenbuurt

Inter Nos Den Haag
Applaus aan het einde van ‘Stroomopwaarts’ op zondag 24 november

Het was wegens de presentatie van de renovatieplannen van ons winkelgebied, dat ik me in het najaar van 2010 had vervoegd in De Kruin. Onderweg naar de koffiebalie werd ik door een onbekende dame aangeschoten, die deel bleek uit te maken van een toneelgezelschap, dat diezelfde avond bijeen was in de kleine vergaderzaal. Of ik alsjeblieft mee wilde doen met hun nieuwe productie: ze misten nog iemand voor een van de hoofdrollen!

De Kruin - 2014, nr. 2
door Eduard Bekker

Aangezien ik ooit wel eens wat aan toneel had gedaan, besloot ik het erop te wagen. Sindsdien maak ik deel uit van de Inter Nos familie: het toneelgezelschap uit onze Bomenbuurt.

Dit najaar speelde ik alweer mee in ‘mijn’ vierde stuk. Een ook weer een hoofdrol. Een bazige bedrijfseigenaar die met vrouw en vriendenpaar eropuit trekt met een boot.
Het stuk was ‘Stroomopwaarts’; geschreven door Alan Ayckbourn.

Een boot

Ja, een boot. Er moest behalve een podium ook even een boot worden neergezet. Dat is een reden dat dit stuk zelden in Nederland is opgevoerd: te moeilijk voor amateurgezelschappen.
Gelukkig hebben wij een speler in ons midden, die het voor mekaar kreeg binnen een paar dagen een heuse podiumboot te doen verrijzen.
Want dat is het kenmerkende van Inter Nos, onze toneelvereniging: een ieder heeft zo zijn specialisme.

De vrucht hiervan is te zien geweest op 22, 23 en 24 november in De Kruin, bij die gelegenheid omgebouwd tot theaterzaal. Het was een groot succes. Lichtvoetig drama. Goed voor menig lachsalvo. Al was die lach soms vanwege een pijnlijke herkenning. Want wie heeft het niet een keer meegemaakt: een vakantie die tegenvalt doordat je ineens met een heel andere kant van je vrienden of zelfs je partner wordt geconfronteerd.

Inmiddels stomen we weer op naar een volgende productie. Mocht je zin hebben om je bij ons gezelschap aan te sluiten? Wij repeteren wekelijks in De Kruin op woensdagavond vanaf 19.30. Ervaring is aanbevolen maar zeker niet verplicht. Kom rustig eens kijken als we repeteren.