SPELERS
(m/v - alle leeftijden)

Zijn altijd welkom!
Ervaring aanbevolen, maar niet vereist.

(advertentie)
Inter Nos Den Haag

Voorstelling van InterNos

Stroomopwaarts

Terreur en grof geweld. En dat op een doorsnee zaterdag in november in De Kruin. De emoties lopen hoog op en toch steekt niemand een vinger uit. Integendeel, er wordt hartelijk gelachen.

De Boomgaard - december 2013
door Johan van Arragon
Inter Nos Den Haag
Het artikel in ‘De Boomgaard’ van december 2013.

 
 
 
Wat is er aan de hand? Toneelgroep InterNos speelt het stuk Stroomopwaarts van Alan Ayckbourn. Twee echtparen die een vakantie op het water gaan vieren. Maar alles loopt anders dan verwacht. Verhoudingen worden op scherp gezet en vreemdelingen dringen zich op. De situatie loopt volledig uit de hand, maar aan het eind komt het min of meer goed. InterNos heeft alles uit de kast gehaald. Een volledige boot hebben ze nagebouwd in De Kruin en het hele stuk speelt zich op die boot af. Vriendschap, ruzie, verliefdheid, jaloezie, de baas spelen en vernederd worden. Een komedie met scherpe randjes en veel herkenbare situaties. Spektakel!

Speelplezier

Vijf maanden repetitie waren er aan voorafgegaan. Daarover hebt u in de vorige Boomgaard kunnen lezen. Dat lijkt veel, maar voor zo’n lang en technisch moeilijk stuk is het zelfs nog aan de korte kant. Dit heeft geleid tot een energieke, vlot lopende voorstelling, waar het speelplezier vanaf spat. Op drie dagen kwamen tegen de tweehonderd mensen naar De Kruin. Die hebben een daar een hele leuke middag of avond beleefd. Dat is waar het uiteindelijk om te doen is, naast natuurlijk het plezier in het toneelspelen en het maken van een mooie voorstelling. Als u er niet bij bent geweest, dan hebt u iets gemist. Volgende keer, maar dan is het 2014, krijgt u een nieuwe kans met een nieuw stuk.